Waarom geen gratis website kiezen

Iedereen houdt van gratis, het is een term die goed in de oren klinkt maar bied ook de nodige nadelen.

Een voordeel is dat het vaak erg makkelijk is om een website te maken zonder dat je ervaring nodig hebt. de meeste elementen van een website zijn standaard ingesteld en het is alleen een kwestie van tekst invoegen en klaar.

Een heel groot nadeel is dat de domeinnaam niet van jouw is, er vaak advertenties op de website staan, waar je niets voor betaald krijgt en vaak kun je niet kiezen waar deze advertenties staan. Het kan zomaar gebeuren dat de reclame midden in een pagina staat en niets met het onderwerp van je website te maken heeft.
De domeinnaam van een gratis webhost is vaak ook langer dan een standaard domeinnaam en ziet er vaak zo uit: www.gratishostingprovider/jouwwebsite.nl

Stel je eens het volgende voor, je hebt een geweldige website gemaakt en deze eindelijk online, dan ben je blij en waarschijnlijk ook trots op wat je gepresteerd hebt. Het harde werk is eindelijk beloond maar wacht...het bedrijf waar je je website host, heeft besloten om de service stop te zetten en ook nog eens zonder waarschuwing. Dan ben je alles kwijt.

Daar gaat je harde werk, zo regelrecht de prullenbak in.

Ik heb het meegemaakt en ik kan je vertellen, dat komt hard aan en de moed zakte mij behoorlijk in de schoenen.
Beperkte opties

Verder heb je vaak een gelimiteerd aantal mogelijkheden wat betreft design kun je het hele verhaal vergelijken met het huren van een huis. Het huis is van jouw maar je kunt geen grote verbouwingen doen zonder toestemming van de eigenaar.

Een gratis hosting provider is leuk om mee te rommelen en een en ander uit te proberen maar ik adviseer ten aller tijden, een eigen domein naam.


Gratis website providers

Wil je toch gebruik maken van een van de gratis opties? Sommige bedrijven zijn al sinds jaar en dag actief en hebben een degelijke naamsbekendheid opgebouwd. Hieronder een paar voorbeelden.

  • Home