Uitleg Wordpress

Wordpress is een van de bekendste en makkelijkste CMS systemen die er beschikbaar zijn. In eerste instantie was het bedoeld als blog platform maar in de loop der tijd is Wordpress steeds meer uitgegroeid tot een totaal product waar iedereen een mooie website kan maken.

De originele engelstalige instructie voor een Wordpress installatie is te vinden op: https://codex.wordpress.org/Installing_WordPress. Hier kun je ook de laatste versie van Wordpress downloaden.
Installatie Wordpress

Het eerste wat je moet doen nadat je Wordpress hebt gedownload en het zip bestand hebt uitgepakt, is Wordpress installeren op je domein. Indien je nog geen domeinnaam hebt dan kun je deze hier registreren

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd, log je in bij je webhosting bedrijf en ga je een database aanmaken. Sommige webhosts hebben een makkelijke plug en play installatie voor Wordpress maar indien dit niet zo is dan zul je zelf een database aan moeten maken.

Kijk bij je hostingbedrijf hoe je een database moet aanmaken, aangezien elke webhost een andere interface heeft
Uploaden van de bestanden

Upload de bestanden van Wordpress via een FTP programma zoals Filezilla naar de webserver in de folder waar je normaal gesproken je html bestanden zou plaatsen.

Voer de volgende url in de zoekbalk: http://www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin/install.php

Op de ingevoerde url vraagt de installatie van Wordpress om alle belangrijke gegevens op te geven.

image

Vul alle belangrijke gegevens in, waaronder ook de Database gegevens. Deze heb je ontvangen bij het aanmaken van een database, indien je dit niet weet vraag dan een nieuw wachtwoord aan.

image

Zodra je alle stappen hebt gevolgd en alle informatie hebt opgegeven kun je de installatie afronden. Als alles goed is gegaan kun je inloggen op je Wordpress website via http://www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin/index.php
Noot: Plaats de link in je favorieten want dat scheelt je een hoop typwerk.

  • Home