Backlinks krijgen voor je website

Het aanmelden van je website bij goede kwalitieve directories zal je niet veel extra bezoekers opleveren maar meerdere links zal je zeker helpen bij je score in de zoekresultaten.

Waarom? Omdat zoekmachines steeds meer berekenen en kijken naar wie of wat er naar een website linkt.

Indien je veel goede, gerelateerde inkomende links naar je website hebt dan kun je hoger gewaardeerd worden en dus hoger in de zoekresultaten geplaatst worden.
Een website aanmelden bij de Directories

Voordat je werkelijk gaat beginnen met het aanmelden van je website, is het van belang dat je de juiste voorbereidingen neemt. Zorg dat je website zoekmachine klaar is zoals uitgelegd op de pagina zoekmachine optimalisatie.

Meer over zoekmachine optimalisatie kun je hier lezen.

Een website aanmelden bij directories is saai en tijdrovend werk, het zou zonde zijn als je de basis niet in orde hebt. Zorg voor een pakkende titel en omschrijving van je website.

Veel directories eisen dat je de originele titel of bedrijfsnaam met omschrijving gebruikt, andere zijn hier iets soepeler in. Zorg dat de omschrijving van je website ongeveer 2 a 3 zinnen lang is en zorg dat een aantal van je gewenste zoekwoorden hierin vermeld staan.

De omschrijving wordt namelijk onder je link geplaatst zodra je aanmelding bij een directory is goedgekeurd dus kies je teksten zorgvuldig.

Bij de meeste directories moet je ook de gewenste zoekwoorden invullen. Maak daarom voordat je gaat beginnen met aanmelden, een lijst met de voor jou belangrijkste zoekwoorden en varieer deze in je omschrijvingen en aanmeldingen.

Beperk de lijst met gewenste zoekwoorden tot maximaal 3 om keyword spammen te voorkomen

Kies zodra je gaat aanmelden, de juiste categorie. Indien er 2 categorieen zijn waar je je website kunt aanmelden, kies dan degene die de minste links heeft om de waarde van de link te vergroten.

Gebruik nooit je eigen email adres aangezien je naar alle waarschijnlijkheid, spam kunt ontvangen nadat je aangemeld bent.

Een goede optie is om bij hotmail of Gmail, een email aan te maken, specifiek voor de aanmeldingen. Je krijgt namelijk 9 van de 10 keer een bevestigings email waar je op moet klikken om de aanmelding te bevestigen. Soms ontvang je deze mail direct, soms na een paar uur.

De meeste directories accepteren alleen een index of hoofdpagina en alleen deeplinks tegen betaling.

www.jouwwebsite.nl wordt wel toegestaan maar www.jouwwebsite.nl/domeinnaam-registreren is een deeplink dus zal waarschijnlijk afgewezen worden.

Ook gratis domeinnamen worden vaak afgewezen dus het is een extra motivatie om ten allertijden je eigen domeinnaam te registreren.


Kies een goede Directorie of Startpagina

Er zijn duizenden directories en websites maar het grote gros is je tijd niet eens waard. Kijk goed naar de pagerank en naar de soorten links die er op staan. Indien het een verzameling is van diverse links, kun je hem beter overslaan.

Je kunt ook contact opnemen met andere webmasters die een website hebben over hetzelfde onderwerp en vragen of zij een link naar je website willen plaatsen. Dit noemen ze linkruil en is een van de oudste manieren om links te verkrijgen.

Onthoud dat er vaak om een wederlink gevraagd wordt dus kijk goed op de desbetreffende website om te zien waar de webmaster zijn uitgaande links of partner links plaatst.

Indien dit een verborgen pagina is of een pagina vol met tientallen of honderden verschillende links (linkfarm) dan weet je dus meteen dat die linkruil geen toegevoegde waarde zal zijn.
100 kwaliteit links is beter dan duizenden waardeloze links.

Eventueel kun je de webmaster mailen en vragen om een specifieke linkruil te doen op een pagina van jouw keuze.


Neem je tijd en heb geduld

Het aanmelden is een tijdrovende bezigheid en er bestaat een optie om dit door een bedrijf voor je te laten doen.

Wees hier alleen erg voorzichtig mee omdat net als bij het aanmelden bij de zoekmachines, ook het gevaar schuilt dat je website bij waardeloze directories wordt aangemeld.

Hoofdzakelijk doe ik al mijn linkverzoeken zelf en dus handmatig. Het is een enorme saaie klus dus ik deed 30 tot 50 directories per dag maar hiermee zorgde ik wel dat het aantal inkomende links naar mijn website op een natuurlijke manier verloopt.

Tip: Staar je niet blind door je website massaal aan te melden bij alle directories in 1 keer maar zorg voor variatie.

Reageer op blog artikelen in jouw branche en zorg dat je links krijgt op sociale netwerken.Diversiteit is heel belangrijk wanneer je met linkbuilding bezig bent.

Meer over sociale netwerken en hoe je ze kunt gebruiken, kun je hier lezen

Verdeel je linkbuilding en zorg dat je een gezonde opbouw hebt van inkomende links. Ineens honderden links is absoluut niet verstandig.

Je zal regelmatig bij een directory of startpagina zien staan dat een gratis aanmelding van jouw website, enkele weken of maanden kan duren voor deze goedgekeurd word. Dit vind ik zelf geen probleem want ik zie het als een natuurlijke vorm van linkbuilding.


Directory maximizer

Mocht je toch willen dat iemand dit werk voor je uit handen neemt dan kun je kijken bij Directory maximizer

Zij hebben een degelijke aanmeldservice met gedetailleerde rapporten waar duidelijk op aangegeven wordt welke aanmeldingen er zijn gedaan. Zij hebben de optie om je website maandelijks aan te melden bij diverse directories en bookmarking websites.

Op deze manier heb je een natuurlijke opbouw van links naar je website.

  • Home