Registreer een domeinnaam

Je hebt de eerste stap genomen om een eigen website te maken. Je hebt je onderwerp gekozen en nu is het tijd om een domeinnaam te kiezen. Op deze pagina leg ik uit wat een domeinnaam is en hoe je deze kunt registreren. Ook als je sommige dingen al weet, kan het geen kwaad om het nog eens te lezen.
Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is het adres van je website.

websitemakenvoorbeginners.nl (zonder http://www) is dus een domeinnaam
De meest gebruikte extensies in nederland zijn .NL en .Com maar er zijn nog veel meer opties dan alleen deze twee. Denk eens aan .info .net .biz en nog veel meer.

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd moet je een hostingpakket kiezen. Een goede hostingprovider is erg belangrijk aangezien dit de locatie is waar je de bestanden opslaat, statistieken kunt terugvinden, en het allerbelangrijkste, je website online zet. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer een webhost, heel vaak storing heeft want dan is je website ook offline


Hoe registreer je een domeinnaam?

Er zijn bedrijven die een paar euro per maand vragen voor een domeinaam registratie maar het registreren van een domeinnaam is erg simpel en vaak erg goedkoop


Websitemaker inclusief domeinnaam

Voor een alles in 1 pakket, kun je kiezen voor de Websitemaker van Mijndomein. Voor nog geen 50 euro heb je het hele pakket inclusief de websitemaker, dus geen html kennis vereist. Perfecte oplossing voor beginners die bekend willen raken met alle onderdelen van een website.


Site Build It! inclusief domeinnaam

Bij Site Build It, krijg je stap voor stap hulp, advies en tools die je kunt gebruiken om het meeste uit je website te halen. De hoeveelheid extra's die er bij SBI geleverd worden zijn ongekend en hebben hun waarde al meerdere malen bewezen. Het totale pakket van SBI is 29 euro p/m.
Conclusie

Er zijn meerdere mogelijkheden om een domeinnaam te registreren en afhankelijk van je eigen wensen moet je beslissen welke optie het beste is. Indien je geen html kennis hebt, kun je voor een all in one tool kiezen maar wil je alleen een domeinaam registeren en zelf je website maken, dan is er genoeg informatie op deze website te vinden.


  • Home