Kies een onderwerp voor je website

Het kiezen van het juiste onderwerp is af en toe verschrikkelijk, iedereen heeft wel een idee over het nieuwe gat in de markt of hoe ze snel rijk kunnen worden op het internet. Was het maar zo makkelijk!

Ondanks dat er een handje vol mensen, het geluk hebben gehad om een financiele klapper te maken met hun website is het niet voor iedereen weggelegd. Het klinkt misschien negatief maar het is wel de waarheid. Vandaar deze pagina over het kiezen van het juiste onderwerp.

Natuurlijk wilt iedereen een succesvolle website maar dat is in de tijd van tegenwoordig steeds moeilijker. Vergeleken met een paar jaar geleden is het aantal websites enorm gegroeid en de concurrentie steeds zwaarder geworden.

Buiten het feit dat je de concurrentie aan moet gaan met reeds bestaande websites, veranderen de zoekmachines en hun algortimes ook steeds. Er wordt steeds meer gekeken naar wie of wat praat erover je website en hoe populair ben je op sociale netwerken.
Hou het simpel

Goed, wanneer ik zeg hou het simpel bedoel ik eigenlijk te zeggen dat je beter de manier kunt aanhouden die niet alleen ik maar ook vele anderen de laatste jaren gebruik. Ik maak websites over onderwerpen die mij interesseren. Bezoekers merken snel genoeg of je weet waar je over praat en of je passie hebt voor een onderwerp.


Hoe kies je het juiste onderwerp

Je zult bezoekers tevreden moeten houden en regelmatig je website moeten updaten zodat ze terug blijven komen. Tijd steken in een onderwerp wat je niet leuk vind is een garantie om te falen en kost veel zelfdiscipline om aan het onderwerp te blijven werken.

Noot: Maak in ieder geval geen "geld verdienen online website" want je kunt mensen niet leren hoe je online geld verdient, wanneer jezelf nog geen euro hebt verdiend. Heb je trouwens ooit gezocht op de zoekterm "geld verdienen online"?

Dat gaat je niet lukken om daar mee te concurreren.


Waarom is het juiste onderwerp belangrijk?

Ik hoop dat je begrijpt dat succesvolle websites online, de sites zijn die unieke inhoud bieden. De inhoud is meestal goed geschreven en wordt regelmatig geupdate. De webmaster weet hoe hij bezoekers moet krijgen en weet hoe hij zijn bezoekers terug kan laten komen

Dit zijn de zaken die je gewoon moet doen en onthoud dat succes niet binnen een paar dagen of weken komt. Laat je niet gek maken wat andere mensen doen omdat zij geld verdienen of succes hebben met een bepaald onderwerp. Het wil niet zeggen dat dit voor iedereen hetzelfde is.

Passie en interesse zijn de sleutelwoorden

Voorbeeld: Stel je voor dat je kleding ontwerpt of je hebt een passie voor mode. Je zou dan een website kunnen maken over kleding, mode en styling. Op je website zou je tekeningen kunnen plaatsen hoe iemand kleding kan ontwerpen, je maakt instructie video's die je op Youtube plaatst en een eigen Facebook pagina zodat je met je bezoekers kan communiceren.
Conclusie

Kies een onderwerp waar je jezelf prettig bij voelt en waarbij je het leuk vind om over te vertellen. Dit is de eerste stap om succes te hebben online. Kopieren kunnen we allemaal maar de essentie van een website is passie en interesse.

  • Home